Vill du sälja din bostad i Kumla? Vi säljer ditt hus!

Professionell hjälp med bostadsaffären i Kumla

Att sälja en bostad är en av de största affärerna man gör i livet. Det är mycket känslor inblandade och många praktiska detaljer att ta tag i när ett hus ska säljas. Anlitar du oss så kommer vi hjälpa dig genom hela försäljningen. Fri värdering, marknadsföring, styling, budgivning, kontraktsskrivning och allt pappersarbete – anlitar du oss när du ska sälja din bostad så får du all den hjälp du behöver.

Vi är med dig hela vägen när du vill sälja ditt hus i Kumla – kontakta oss redan idag för ett första möte eller en kostnadsfri värdering.


Sälja bostad Kumla - Hus med altan

Sälja bostad Kumla – steg för steg

Våra mäklare har lång erfarenhet av att sälja hus i Kumla med närområdet. Vi arbetar hårt för att hitta rätt köpare och för att du ska få sälja till ett bra pris. Men också för att både du och köparen ska uppleva affären som trygg och smidig. Så här går det till – steg för steg:

Första mötet och värdering

Vi börjar med att boka in ett första möte där du och din mäklare tillsammans går igenom det hus som ska säljas. Vi pratar igenom vilka fördelar som finns med bostaden och stämmer av vilka förväntningar du har. Därefter gör vi en värdering av bostaden som baseras på marknadsläget och tidigare försäljningsstatistik i det aktuella området. Vi anpassar sedan mäklartjänsten efter dina behov.

Förberedelser

Här arbetar vi för att skapa så goda förutsättningar för att bostadsaffären ska bli så lyckad som möjligt. Vi ser till att vi har alla kunskaper som behövs om bostaden – lån, fullmakter, planritning med mera. Dessutom fotograferar vi bostaden och tar fram en beskrivning.

Marknadsföring

Det finns många sätt att locka spekulanter. Vi matchar ditt hus mot vårt spekulantregister och annonserar det i passande kanaler. I det här skedet hanterar vi även bokningar för visning och svarar på frågor. Vi har löpande kontakt med intresserade och förbereder även material för visning.

Visning

När man ska sälja en bostad får man bara en chans att göra ett bra första intryck. Vi hjälper dig att få till en lyckad visning. Vi ger dig tips, bokar in en stylist om så önskas. Efter visningen kontaktas all deltagare som kan svara på frågor. Alla ska känna sig informerade och inkluderade i affären.

Budgivning

Nu börjar det spännande arbetet att ringa runt och stämma av intresset för din bostad. Finns det flera intresserade så blir det oftast budgivning – men säljaren har alltid rätt att bestämma vem som köper i slutändan. När du har bestämt vem som får köpa är det dags att skriva kontrakt.

Kontrakt

För att ett bostadsköp ska vara bindande behöver vissa krav vara uppfyllda enligt svensk lag, bland annat att köpet blir gällande först när både säljare och köpare har undertecknat överlåtelseavtalet. I detta steg ingår förberedande av avtalsdokument, en gemensam genomgång av handlingarna med mera.

Tillträde

Nu är det dags att planera inför flytten med flyttstädning, flytthjälp, abonnemang med mera. När alla villkor är uppfyllda betalas handpenningen ut till dig som säljare. Till sist bokar vi in tillträdet tillsammans med köparens bank.

Välkommen att kontakta oss redan idag – våra ambitiösa och erfarna mäklare kan hjälpa dig att sälja din bostad eller ditt hus i Kumla.

Vi känner Kumlas bostadsmarknad bättre än någon annan